Huoltoinfo

Auton alkaessa oireilla olisi ensimmäisenä hyvä lukea vikakoodit (DTC), autossa olevan OBD-väylän kautta. Vikakoodien lukeminen on nopea toimenpide, joka tehdään siihen soveltuvalla OBD-testilaitteella. Vikakoodit auttavat vian paikallistamisessa ja nopeuttavat sen korjaamista. Tärkeää on että vikakoodeja osataan tulkita oikein. Näin asiakas säästää aikaa ja rahaa. Markkinoilla on paljon ns. yleis ODB-vikakoodien lukulaitteita, jolla saadaan luettua standardit vikakoodit. Nämä lukulaitteet eivät pysty kuitenkaan lukemaan tai antamaan niin paljon informaatiota, kuin merkkikohtaiset OBD-vikakoodin lukulaiteet.

Meillä on käytössä yleismallisten OBD-vikakoodin lukulaitteiden lisäksi merkkikohtaisia lukijoita, joilla saadaan tarkempaa tietoa vian aiheuttajasta.
Korjausvarustukseemme kuuluu perusmittalaitteiden lisäksi ohjelmoitava testeri, jolla auton mittaristosta voidaan lukea esimerkiksi vikakoodit ja suorittaa siihen erilaisia testejä. Testilaitteiston ansiosta mittaristo voidaan korjata irrallaan autosta.


Volvo V70 mittariston testaus

Videolla lyhyt esittely volvo V70 mittariston testauksesta